Boeken

Als freelance tekstschrijver werk ik vooral in opdracht van derden. Daarnaast heb ik ook zelf een aantal boeken geschreven.

Lichtjesfeest!

Laat je tijdens de donkere dagen inspireren in je geloof door het wonder van Chanoeka

Auteur: Joyce de Jongh
Illustraties: Debora Meijering-Van Westen (www.deborakunst.nl)
Uitgeverij: Jongboek
ISBN: 9789463184021cover lichtjesfeest

Er gebeurde een groot wonder, daar in dat verre Jeruzalem… Met deze woorden begint dit bijzondere vervolgverhaal over Chanoeka, een Joods feest dat acht dagen duurt en rond dezelfde periode als Kerst wordt gevierd.

Volgens de Bijbel is de manier waarop God handelde met Israël een voorbeeld voor christenen. Daarom zal dit boek velen inspireren in hun geloof, zeker nu steeds meer christenen de Joodse wortels van hun geloof herontdekken.

Chanoeka herdenkt de herovering van de tempel, honderden jaren voor de geboorte van Jezus Christus, en het wonder van de olie. Het kleine beetje olie dat net genoeg was om Gods kandelaar één dag te laten branden, bleef acht dagen lang branden. Precies lang genoeg om nieuwe, geheiligde olie te maken. Tijdens het feest wordt iedere dag een extra kaarsje aangestoken, als herinnering aan Gods oproep om ons licht te laten schijnen in de wereld.

Het verhaal is een bron van inspiratie voor je eigen toewijding aan God en zit vol symboliek: de olie, als beeld van de heilige Geest, de roep om een verlosser, het licht dat wordt ontstoken door de ‘dienaar’, een beeld van Jezus Christus, het strijden tegen de duisternis, afrekenen met afgoden in je leven en hernieuwde toewijding aan God.

‘Lichtjesfeest!’ bevat een vervolgverhaal voor alle dagen van Chanoeka om zelf of samen te lezen. Daarnaast bevat het voor iedere dag bijbelgedeeltes en vragen voor persoonlijke overdenking en gebed. Spelletjes, recepten en prachtige kleurplaten maken dit boek tot een unieke Nederlandse uitgave.

10% van de winst van ‘Lichtjesfeest’ wordt geschonken aan Christenen voor Israël.

Bestellen kan via de webshop

Alvast reserveren? Mail me! 

Megamama’s en SuperzonenCover_megama_en_superzonen

Auteurs: Joyce de Jongh + Corien Oranje
Uitgeverij: Jongbloed
Prijs: € 14,95 (excl. porto)

Jongens zijn luidruchtig, vies en maken veel te veel rotzooi… toch? Welnee! Jongens zijn ontzettend leuk! Je moet ze alleen wel een beetje snappen. In dit mooi vormgegeven bladerboek lees je daarom alles over jongens: hun ontwikkeling, hun vriendschappen, hun taalgebruik, hun fascinatie voor ridders en dinosaurussen. En wat is nu eigenlijk buitenspel? Maar ook: uitjes met jongens, heel veel stoere uitdagingen, interviews met jongensmoeders, hoe voed je relaxt op en hoe praat je over God zodat ze het écht begrijpen?

Bestellen? Mail me! 

OverblijfbijbelOverblijfbijbel_cover

Auteur: Joyce de Jongh

Uitgeverij: Ark Media

Prijs: € 24,95 (excl. porto)

Een unieke kinderbijbel, speciaal geschreven voor het overblijfmoment op school (maar ook bijzonder geschikt voor thuis of kindernevendienst)! De Overblijfbijbel bevat 160 verhalen uit de Bijbel, genoeg voor een heel schooljaar. De verhalen leggen een link met het leven van de kinderen, zodat zij snappen: “Dit betekent het voor míj!”

De inhoud is dubbel getoetst: zowel op theologisch gehalte als in de praktijk van het basisonderwijs. Ieder verhaal eindigt met een voorbeeldgebed en doorpraatvragen. Daardoor is de Overblijfbijbel niet alleen uitermate geschikt voor het overblijfmoment op school, maar ook om te gebruiken in de klas, thuis in het gezin of op de zondagschool.

Meer weten? Lees dan verder! 

Bestellen? Mail me!

Het geheim van de godinGeheim_van_de_godin

Auteur: Marloes van der Welle (pseudoniem)
Uitgeverij: Jongboek
ISBN: 9789463189606

Ze leefde met het ritme van de seizoenen, gebruikte witte magie om ‘het toeval te sturen’ en vereerde de godin van wicca (moderne hekserij) als de bron van haar leven. Marloes was ervan overtuigd dat ze als heks op een goede weg wandelde – tot ze totaal onverwacht ontdekte dat de God van de Bijbel echt bleek te bestaan. Ook satan bleek geen fabeltje uit de Middeleeuwen te zijn.

In dit boek beschrijft Marloes haar zoektocht naar identiteit en zingeving, haar ontdekkingstocht in de bovennatuurlijke wereld en geeft ze antwoord op vele vragen over hekserij/wicca, magie en het volgen van Jezus.

Geschreven voor tieners, ouders, jeugdleiders en voorgangers.

Het boek is te koop in christelijke boekwinkels en via Jongboek.

Laatste tweets