In de Kruising

Ik had niks met voetbal. Mijn zoontjes des te meer! En dus stond ik langs de lijn, drie keer per week, tijdens de trainingen en wedstrijden. Als voetbalmoeder heb ik heel wat geleerd over ‘het mooiste spel dat bestaat’!

Ondertussen had ik wél iets met geloven in Jezus. Wat wilde ik mijn jongens daar graag enthousiast over maken.

Het werd een kruisbestuiving. Zoals zij mij enthousiast maakten over voetbal door hun verhalen, het plezier binnen hun team, de wedstrijden, tegenslagen en overwinningen, zo ontdekte ik dat voetbal eigenlijk één grote, eigentijdse gelijkenis is over het volgen van Jezus. Een gelijkenis over teamspirit, wedstrijden, tegenslagen en overwinningen!

Die twee passies – voor Jezus en voetbal – komen samen in het boek ‘In de Kruising’, een boek voor jongens en meiden tussen 10 en 14 jaar die er stiekem van dromen ooit profvoetballer te worden. Het boek bevat 30 stukjes over voetballen en Jezus volgen en staat boordevol voetbalanekdotes, praktische tips en concrete uitdagingen.

Wat het boek extra bijzonder maakt is de medewerking van Bert Konterman, coach bij de KNVB van Jong Oranje onder 18. Uit jarenlange ervaring als profvoetballer, coach en christen, geeft hij in dit boek aanwijzingen en inspiratie.

‘In de Kruising’ verschijnt in april 2018 bij uitgeverij Gideon (www.gideonboeken.nl)

ISBN: 978-90-5999-1248

Prijs: € 14,95

Blijf op de hoogte via www.facebook.com/indekruising

 

 

voetbaldoel