Boeken

Als freelance tekstschrijver werk ik vooral in opdracht van derden. Daarnaast heb ik ook zelf een aantal boeken geschreven.

Wil jij je laten dopen? 

Auteur: Joyce de Jonghcover wil jij je laten dopen
ISBN: 9789403605692

Als jij erover nadenkt om je te laten dopen, kan dit boek je helpen. Het legt vanuit de Bijbel op een eenvoudige, maar duidelijke manier uit wat het betekent om je te laten dopen en het moedigt je aan om met Jezus te leven. Eigenlijk is de doop een blije begrafenis!

EEN AANTAL ONDERWERPEN UIT DIT BOEK:

• Wat is dopen?
• Waarom dopen?
• Wie mag zich laten dopen?
• Doop en bekering
• Een Goddelijke ruil
•Wat doet een leerling van Jezus?
• Doop in de Heilige Geest

Dit boek is geschreven voor (jonge) tieners, maar is ook goed bruikbaar voor het dooponderwijs in de gemeente.

Bestel via de webshop

In de kruising

Auteur: Joyce de Jonghcover In de Kruising
Vormgeving: Arjen Niezen
Uitgeverij: Gideon Boeken
ISBN: 978-90-5999-1248

Voor jongens en meiden die gek zijn op voetbal én op Jezus! Dit boek staat vol met voetbalverhalen waar je van zult genieten; grappige, domme, verrassende en soms heftige gebeurtenissen uit het voetbal. De grote sterren komen allemaal aan bod: Messi, Cristiano Ronaldo, Neymar, Cruijff, Sneijder, Memphis Depay, en nog veel meer.  

Maar dit boek gaat niet alleen over voetbal. Het gaat ook over geloven in Jezus. Op basis van de leukste voetbalverhalen leer je meer over jezelf en over Jezus. Dit boek maakt je een goede voetballer en een sterke christen.   

Met medewerking van Bert Konterman, oud-international, kampioen met Feyenoord en de huidige bondscoach van Oranje -18. Hij geeft in dit boek tips en adviezen over voetbaltechniek en mentaliteit.

Bestel via de webshop

Lichtjesfeest!

Laat je tijdens de donkere dagen inspireren in je geloof door het wonder van Chanoeka

Auteur: Joyce de Jongh
Illustraties: Debora Meijering-Van Westen (www.deborakunst.nl)
Uitgeverij: Jongboek
ISBN: 9789463184021cover lichtjesfeest

Er gebeurde een groot wonder, daar in dat verre Jeruzalem… Met deze woorden begint dit bijzondere vervolgverhaal over Chanoeka, een Joods feest dat acht dagen duurt en rond dezelfde periode als Kerst wordt gevierd.

Volgens de Bijbel is de manier waarop God handelde met Israël een voorbeeld voor christenen. Daarom zal dit boek velen inspireren in hun geloof, zeker nu steeds meer christenen de Joodse wortels van hun geloof herontdekken.

Chanoeka herdenkt de herovering van de tempel, honderden jaren voor de geboorte van Jezus Christus, en het wonder van de olie. Het kleine beetje olie dat net genoeg was om Gods kandelaar één dag te laten branden, bleef acht dagen lang branden. Precies lang genoeg om nieuwe, geheiligde olie te maken. Tijdens het feest wordt iedere dag een extra kaarsje aangestoken, als herinnering aan Gods oproep om ons licht te laten schijnen in de wereld.

Het verhaal is een bron van inspiratie voor je eigen toewijding aan God en zit vol symboliek: de olie, als beeld van de heilige Geest, de roep om een verlosser, het licht dat wordt ontstoken door de ‘dienaar’, een beeld van Jezus Christus, het strijden tegen de duisternis, afrekenen met afgoden in je leven en hernieuwde toewijding aan God.

‘Lichtjesfeest!’ bevat een vervolgverhaal voor alle dagen van Chanoeka om zelf of samen te lezen. Daarnaast bevat het voor iedere dag bijbelgedeeltes en vragen voor persoonlijke overdenking en gebed. Spelletjes, recepten en prachtige kleurplaten maken dit boek tot een unieke Nederlandse uitgave.

10% van de winst van ‘Lichtjesfeest’ wordt geschonken aan Christenen voor Israël.

Bestellen kan via de webshop

Alvast reserveren? Mail me! 

De Bijbel op tafelcover Bijbel op Tafel

Auteur: Joyce de Jongh
Uitgeverij: Ark Media
ISBN: 9789033833441

De Bijbel op tafel is een gezinsdagboek voor gezinnen met kinderen van 6-11 jaar.
Met dit dagboek kun je in een jaar tijd de hele Bijbel doornemen. De korte afgeronde verhalen bieden materiaal voor ruim 180 gezinsmomenten.

De Bijbel op tafel is niet gedateerd. Je kunt er op elk moment in het jaar mee beginnen.
De verhalen sluiten aan bij het kerkelijk jaar en zijn geschreven in begrijpelijke taal. Auteur Joyce de Jong heeft rekening gehouden met kinderen van diverse leeftijden.

Met bijbelverwijzingen, doorpraatvragen en gebed.

Een deel van de verhalen in dit gezinsdagboek verscheen eerder in de Overblijfbijbel.

Bestel via de webshop

Megamama’s en SuperzonenCover_megama_en_superzonen

Auteurs: Joyce de Jongh + Corien Oranje
Uitgeverij: Jongbloed
Prijs: € 14,95 (excl. porto)

Jongens zijn luidruchtig, vies en maken veel te veel rotzooi… toch? Welnee! Jongens zijn ontzettend leuk! Je moet ze alleen wel een beetje snappen. In dit mooi vormgegeven bladerboek lees je daarom alles over jongens: hun ontwikkeling, hun vriendschappen, hun taalgebruik, hun fascinatie voor ridders en dinosaurussen. En wat is nu eigenlijk buitenspel? Maar ook: uitjes met jongens, heel veel stoere uitdagingen, interviews met jongensmoeders, hoe voed je relaxt op en hoe praat je over God zodat ze het écht begrijpen?

Bestellen? Mail me! 

 

OverblijfbijbelOverblijfbijbel_cover

Auteur: Joyce de Jongh
Uitgeverij: Ark Media

Een unieke kinderbijbel, speciaal geschreven voor het overblijfmoment op school (maar ook bijzonder geschikt voor thuis of kindernevendienst)! De Overblijfbijbel bevat 160 verhalen uit de Bijbel, genoeg voor een heel schooljaar. De verhalen leggen een link met het leven van de kinderen, zodat zij snappen: “Dit betekent het voor míj!”

De inhoud is dubbel getoetst: zowel op theologisch gehalte als in de praktijk van het basisonderwijs. Ieder verhaal eindigt met een voorbeeldgebed en doorpraatvragen. Daardoor is de Overblijfbijbel niet alleen uitermate geschikt voor het overblijfmoment op school, maar ook om te gebruiken in de klas, thuis in het gezin of op de zondagschool.

Meer weten? Lees dan verder! 

Bestellen? Mail me!

Het geheim van de godinGeheim_van_de_godin

Auteur: Marloes van der Welle (pseudoniem)
Uitgeverij: Jongboek
ISBN: 9789463189606

Ze leefde met het ritme van de seizoenen, gebruikte witte magie om ‘het toeval te sturen’ en vereerde de godin van wicca (moderne hekserij) als de bron van haar leven. Marloes was ervan overtuigd dat ze als heks op een goede weg wandelde – tot ze totaal onverwacht ontdekte dat de God van de Bijbel echt bleek te bestaan. Ook satan bleek geen fabeltje uit de Middeleeuwen te zijn.

In dit boek beschrijft Marloes haar zoektocht naar identiteit en zingeving, haar ontdekkingstocht in de bovennatuurlijke wereld en geeft ze antwoord op vele vragen over hekserij/wicca, magie en het volgen van Jezus.

Geschreven voor tieners, ouders, jeugdleiders en voorgangers.

Het boek is te koop in christelijke boekwinkels en online, bijvoorbeeld via Bol.com