Als het hart onrustig is…

De afgelopen maanden werkte ik hard aan mijn nieuwste roman: Als het hart onrustig is… Het gaat over een gevoelig onderwerp dat mijn hart echt raakt: homoseksualiteit. Wat oordelen we toch snel, hard – en vaak ook onbewust. Maar waar zijn de christenen die luisteren, betrokken zijn en die vanuit vertrouwen op God de ander liefhebben, welke keus hij ook maakt?

Kijk even naar het filmpje over Als het hart onrustig is… en lees daarna verder onder de video. Ik hoop dat je me steunt bij dit project!

Ontdek mijn nieuwste roman ‘Als het hart onrustig is…’!

Stel, je bent verliefd.

Echt smóórverliefd. Heerlijk toch? Behalve als je verliefd bent op iemand van hetzelfde geslacht. Dan ineens ‘mag’ het van sommigen niet. Loop je tegen weerstand en onbegrip op, met het risico te worden uitgescholden op straat, of verstoten door je vrienden en familie.

Dan is die verliefdheid niet geweldig meer, maar vreselijk ingewikkeld. Vooral als je christen bent en zelf nog niet goed weet wat je met je gevoelens wilt.

Wat moet je geloven?

Om je iets te laten voelen van hóe ingewikkeld dat is, schreef ik de afgelopen maanden een roman: ‘Als het hart onrustig is…’ Theologische boeken over homoseksualiteit zijn er volop, maar in deze roman beleef je het van binnenuit. De hoofdpersoon is Moniek, een geweldige, jonge vrouw, die verliefd wordt op Susan. Die liefde is overweldigend, verrukkelijk, en tegelijkertijd verscheurend. Vanuit haar opvoeding heeft Moniek meegekregen dat een homoseksuele relatie niet in Gods plan met haar leven past, maar de dominee van haar vriendin komt met heel andere argumenten. En ook hij baseert zich op de Bijbel! Wat moet ze geloven?

Met deze roman wil ik christenen met homoseksuele gevoelens een hart onder de riem steken. Wijs jezelf niet af en laat je niet veroordelen door schuldgevoelens, maar zoek altijd Gods aanwezigheid. Zijn liefde is de bron van je leven, welke keus je ook maakt.

Tegelijkertijd wil ik christenen iets laten proeven van de worsteling die iemand met homoseksuele gevoelens heeft. Een strijd tussen geloof en gevoel, die vaak in grote eenzaamheid gevoerd wordt. Want met wie kun je praten over je worsteling? Wie wil er echt naar je luisteren?

Gelukkig voor Moniek, de hoofdpersoon van mijn boek, ontmoet ze zo iemand. Iemand bij wie ze kan huilen, vragen, praten, boos-zijn en lachen, zonder dat ze direct in een bepaalde hoek wordt geduwd. Vanuit die ruimte, en samen met God, lukt het Moniek uiteindelijk haar eigen weg te kiezen. Geen makkelijke weg, maar wel eentje van vrede.

Een boek van herkenning en troost

Met het schrijven van ‘Als het hart onrustig is…’ meng ik me in een felle, vaak verhitte discussie rondom homoseksualiteit. Toch ben ik ervan overtuigd dat dit boek heel veel mensen zal helpen. Of je nu zelf met homoseksuele gevoelens rondloopt, of iemand in je familie- of vriendenkring, of actief bent in het pastoraat of leiderschap van je gemeente, dit verhaal biedt herkenning, hoop, geloof en liefde. Dit boek moet gelezen worden!

Help jij mee?

Inmiddels heb ik een vormgever en een uitgever gevonden en het boek kan in het voorjaar van 2021 in de boekwinkel liggen. Maar… daar heb ik €4.000 voor nodig! Door de coronacrisis is de boekenmarkt sterk onder druk komen te staan en steeds meer uitgevers vragen aan auteurs om bij te dragen aan de kosten voor vormgeving, drukken, distributie en promotie.

Help mee de belangrijke boodschap in ‘Als het hart onrustig is…’ beschikbaar en steun me met een gift.