Als het hart onrustig is…

De afgelopen maanden werkte ik hard aan mijn nieuwste roman: Als het hart onrustig is… Het gaat over een gevoelig onderwerp dat mijn hart echt raakt: homoseksualiteit. Wat oordelen we toch snel, hard – en vaak ook onbewust. Maar waar zijn de christenen die luisteren, betrokken zijn en die vanuit vertrouwen op God de ander liefhebben, welke keus hij ook maakt?

boek_Hart_Onrustig

Wat moet je geloven?

Theologische boeken over homoseksualiteit zijn er volop, maar in deze roman beleef je het van binnenuit. De hoofdpersoon is Moniek, een geweldige, jonge vrouw, die verliefd wordt op Susan. Die liefde is overweldigend, verrukkelijk, en tegelijkertijd verscheurend. Vanuit haar opvoeding heeft Moniek meegekregen dat een homoseksuele relatie niet in Gods plan met haar leven past, maar de dominee van haar vriendin komt met heel andere argumenten. En ook hij baseert zich op de Bijbel! Wat moet ze geloven?

Met deze roman wil ik christenen met homoseksuele gevoelens een hart onder de riem steken. Wijs jezelf niet af en laat je niet veroordelen door schuldgevoelens, maar zoek altijd Gods aanwezigheid. Zijn liefde is de bron van je leven, welke keus je ook maakt.

Tegelijkertijd wil ik christenen iets laten proeven van de worsteling die iemand met homoseksuele gevoelens heeft. Een strijd tussen geloof en gevoel, die vaak in grote eenzaamheid gevoerd wordt. Want met wie kun je praten over je worsteling? Wie wil er echt naar je luisteren?

Gelukkig voor Moniek, de hoofdpersoon van mijn boek, ontmoet ze zo iemand. Iemand bij wie ze kan huilen, vragen, praten, boos-zijn en lachen, zonder dat ze direct in een bepaalde hoek wordt geduwd. Vanuit die ruimte, en samen met God, lukt het Moniek uiteindelijk haar eigen weg te kiezen. Geen makkelijke weg, maar wel eentje van vrede.

Een boek van herkenning en troost

Met het schrijven van ‘Als het hart onrustig is…’ meng ik me in een felle, vaak verhitte discussie rondom homoseksualiteit. Toch ben ik ervan overtuigd dat dit boek heel veel mensen zal helpen. Of je nu zelf met homoseksuele gevoelens rondloopt, of iemand in je familie- of vriendenkring, of actief bent in het pastoraat of leiderschap van je gemeente, dit verhaal biedt herkenning, hoop, geloof en liefde. Dit boek moet gelezen worden!

Leesfragment

Wil je een voorproefje krijgen van het boek? Dat kan! Klik hier voor een online leesfragment.

Bestellen

‘Als het hart onrustig is’ verschijnt in april 2021. Bestellen kan heel eenvoudig via dit formulier. Maar bij je (plaatselijke boekhandel) kun je natuurlijk ook terecht!

bestel