Lichtjesfeest!

Laat je tijdens de donkere dagen inspireren in je geloof door het wonder van Chanoeka cover lichtjesfeest

Er gebeurde een groot wonder, daar in dat verre Jeruzalem… Met deze woorden begint dit bijzondere vervolgverhaal over Chanoeka, een Joods feest dat acht dagen duurt en rond dezelfde periode als Kerst wordt gevierd.

Volgens de Bijbel is de manier waarop God handelde met Israël een voorbeeld voor christenen. Daarom zal dit boek velen inspireren in hun geloof, zeker nu steeds meer christenen de Joodse wortels van hun geloof herontdekken. Chanoeka herdenkt de herovering van de tempel, honderden jaren voor de geboorte van Jezus Christus, en het wonder van de olie. Het kleine beetje olie dat net genoeg was om Gods kandelaar één dag te laten branden, bleef acht dagen lang branden. Precies lang genoeg om nieuwe, geheiligde olie te maken. Tijdens het feest wordt iedere dag een extra kaarsje aangestoken, als herinnering aan Gods oproep om ons licht te laten schijnen in de wereld.

Het verhaal is een bron van inspiratie voor je eigen toewijding aan God en zit vol symboliek: de olie, als beeld van de heilige Geest, de roep om een verlosser, het licht dat wordt ontstoken door de ‘dienaar’, een beeld van Jezus Christus, het strijden tegen de duisternis, afrekenen met afgoden in je leven en hernieuwde toewijding aan God.

‘Lichtjesfeest!’ bevat een vervolgverhaal voor alle dagen van Chanoeka om zelf of samen te lezen. Daarnaast bevat het voor iedere dag bijbelgedeeltes en vragen voor persoonlijke overdenking en gebed. Spelletjes, recepten en prachtige kleurplaten maken dit boek tot een unieke Nederlandse uitgave.

Lichtjesfeest! is te koop via boekhandels of online. Maar je kunt me natuurlijk ook mailen. 

10% van de winst van ‘Lichtjesfeest’ wordt geschonken aan Christenen voor Israël.

Auteur: Joyce de Jongh

Illustraties: Debora Meijering-Van Westen (www.deborakunst.nl)

ISBN: 9789463184021

De mooie kleurplaten uit Lichtjesfeest! zijn ook te downloaden via deze website.